Whiskymässa

Gå på öl- och whiskymässa i Skåne 2023

Botanisera bland bryggerier, mikrobryggerier och ölimportörer på en öl- och whiskymässa i en Skåne! Öl och whiskymässor är populära evenemang som samlar både nybörjare och experter inom dryckesvärlden. Under en sådan mässa kan besökarna få möjlighet att prova på olika sorters öl och whisky från olika delar av världen, och lära sig mer om dess tillverkning och historia.

På en öl- och whiskymässa kan man förvänta sig att se både lokala bryggerier och destillerier från andra delar av världen, som alla vill visa upp sina produkter och locka till sig nya kunder. Mässan kan också innehålla workshops och seminarier där man kan lära sig mer om öl- och whiskyproduktionen, samt olika provningar och tävlingar.

  • Nu i helgen 17-18 mars har vi dels fackmässan Craft Beer Conference 2023 på Malmömässan i Hyllie strax utanför Malmö, direkt följt 17-18 mars av den publika delen Malmö Öl och Whiskyfestival 2023 i samma lokaler.
  • Senare i år, 26 Augusti äger Helsingborgs Dryckesmässa rum på Sundspärlan. Helsingborgs Dryckesmässa är en numera väl inarbetad mässa för dig med ett intresse för öl, vin och destillat samt delikatesser av olika slag.
  • Klackabacken Beer Fest 2023 den 19 Augusti 2023 håller till i anslutning till bryggeriet i Önnestad, strax utanför Kristianstad. Klackabacken Beer Fest är en utomhusfestival där det så klart kommer finnas hantverksöl från olika grymma bryggerier men också bra mat och musik.
  • Lund Beer & Whisky Festival är vår personliga favorit i det skånska dryckesåret – men datum för mässan 2023 är ännu ej bestämt.

ölprovning

För många besökare är en öl- och whiskymässa en möjlighet att upptäcka nya favoritdrycker, och för att ha kul med likasinnade människor. Evenemanget kan också vara ett tillfälle att träffa distributörer och experter inom branschen, och ställa frågor om dryckernas historia och tillverkning.

Att delta i en öl- och whiskymässa kan vara en rolig och lärorik upplevelse, både för de som är nya inom dryckesvärlden och för de som redan är experter. Det är ett tillfälle att uppleva och lära sig om olika smaker och dofter, och att träffa likasinnade människor. Så om du är intresserad av öl och whisky, så kan en öl- och whiskymässa vara ett evenemang du inte vill missa!